تحولات منطقه

دولت سوئد با سرمایه‌گذاری ۵ میلیارد دلاری در زمینه علم و فناوری بزرگترین حامی تحقیقات علمی در منطقه اسکاندیناوی محسوب می‌شود.

حمایت همه‌جانبه وایکینگ‌ها از علم و فناوری در اسکاندیناوی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش گروه اجتماعی «قدس آنلاین»  دولت سوئد بزرگرترین حامی مطالعات علمی و مراکز دانشگاهی در بین کشورهای اسکاندیناوی است و جایگاه ویژه‌ای در تحقیقات دانشگاهی در این منطقه دارد.

در طول تاریخ دانشگاه‌های این کشور همواره از مراکز موفق در تولید علم و فناوری بوده‌اند و توانسته‌اند خدمات ویژه‌ای را به جامعه علمی جهان ارائه کنند.

دانشگاه "لوند" یکی از معتبرترین و فعال‌ترین دانشگاه‌های سوئد است که خدمات علمی زیادی را در کارنامه خود دارد.

این دانشگاه همواره جزو دانشگاه‌های برتر جهان شناخته می‌شود و از اعتباری بین‌المللی برخوردار است. در حال حاضر این دانشگاه در سطح جهان در رتبه ۷۳ قرار دارد.

اختراع سونوگرافی، بلوتوث، و سریع‌ترین دوربین فیلمبرداری دنیا که می‌تواند با سرعت ۰.۲ تریلیونیم ثانیه فیلمبرداری کند، تنها بخش کوچکی از خدمات علمی این دانشگاه است.

در کنار دولت، این کشور آژانس‌های علمی حمایتی و همچنین صنایع بزرگ سوئدی در حمایت از تحقیقات علمی و دانشگاهی نقش دارند.

در کنار منابع داخلی، مراکز تحقیقاتی در سوئد از اتحادیه اروپا نیز کمک‌های مالی، تجهیزاتی و علمی دریافت می‌کنند.

در سال‌های گذشته دولت سوئد سالانه بیش از ۴۵ میلیارد کرون(۵ میلیارد دلار) برای حمایت از طرح‌های علمی اختصاص داده است.

نکته جالب توجه، علاقه فراوان به حمایت از طرح‌های علمی و دانشگاهی در بین صنایع سوئدی است. بطوریکه میزان سرمایه‌گذاری این بخش در تحقیقات سه برابر دولت این کشور است.

در سوئد چهار آژانس دولتی حمایتی عمده وجود دارد که به حمایت از طرح‌های تحقیقاتی در تمامی رشته‌های پرطرفدار از جمله مهندسی، پزشکی، فناوری‌های روز و علوم انسانی اشتغال دارند.

در بین این آژانس‌ها بیشترین مبلغ اختصاص‌یافته برای حمایت از تحقیقات در حدود ۵.۵ میلیارد کرون (۶۱۸ میلیون دلار) بوده است.

علاوه بر آژانس‌های دولتی، چندین آژانس حمایتی خصوصی در این کشور فعال هستند که با توجه به سیاست‌های علمی و تحقیقاتی خود به حمایت از طرح‌های مختلف می‌پردازند.

برای نمونه این مراکز در پنج سال گذشته بیش از ۴۵۰ میلیون دلار به مراکز دانشگاهی و آموزش عالی در سوئد کمک کرده‌اند.

جامعه مبارزه با سرطان سوئد یکی دیگر از این مراکز است که ۴۴ میلیون دلار به تحقیقات انجام شده در این زمینه کمک کرده است.

در کنار آژانس‌های حمایتی، بنیادهای  موقوفه زیادی در سوئد فعالند که نقش مهمی در حمایت از تحقیقات علمی دارند. بسیاری از این مراکز در سال‌های دهه ۹۰ میلادی تاسیس شده‌اند و سالانه مجموعا حدود ۱۳۵ میلیون دلار به  تحقیقات علمی و دانشگاهی کمک می‌کنند.

در سال‌های اخیر میزان اعتبارات اختصاص یافته به تحقیقات دانشگاهی سوئد بیش از ۱۰ درصد افزایش داشته است.

توانمندی علمی سوئد به خاطر حمایت‌های همه‌جانبه از سوی دولت و دیگر مراکز حمایتی، رشد قابل توجهی داشته است.

سوئد یکی از کشورهایی است که میزان پذیرش دانشجوی خارجی در آن بالاست.

از جمله اقدامات مهم دولت سوئد در حمایت از جامعه علمی و دانشگاهی این کشور استخدام تمام دانشجویان مقطع دکتراست.

اوایل اردیبهشت ماه سال جاری بود که دولت سوئد با اعمال تغییراتی در قوانین این کشور اعلام کرد که تمام دانشجویان محصل در دانشگاه‌های این کشور در مقطع دکترا را استخدام می‌کند.

"هلن هلمارک" وزیر تحقیقات و آموزش عالی سوئد گفت: تمام دانشجویان دکترا به استخدام دانشگاه‌های محل تحصیل خود در آمده و حقوق دریافت خواهند کرد.

طبق قانون جدید دانشجویان دکترا از بیمه، حقوق بازنشستگی، مرخصی زایمان، کمک‌هزینه فرزند و دیگر مزایای کارمندی در این کشور بهره‌مند خواهند شد.

تا سال ۲۰۱۴ دانشجویان خارجی مقطع دکترا حتی حق ماندن در کشور را نداشتند و می‌بایست پس از پایان تحصیلاتشان سوئد را ترک می‌کردند اما این قانون پس از ارائه لایحه از سوی نخست‌وزیر و تصویب در پارلمان تغییر کرد.

در حال حاضر دانشجویان باید به صورت سالانه اقدام به تمدید ویزای اقامت خود کنند و فعالان دانشجویی در حال پیگیری این موضوع هستند تا بتوانند شرایط اقامت برای دانشجویان خارجی را هموارتر کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.